Oahu Vandring – Glada Hawaiian Trails!

Om du är en ivrig vandrare kommer du att trivas på Oahu. Och även om du inte är det, finns det några mycket fina stigar och korta vandringar värda att kolla in. Många av stigarna på Oahu anlades av de tidiga hawaiianerna. Liksom många naturorienterade Oahu-aktiviteter är vandring på Oahu gratis – och tack vare staten behöver du heller inte spendera några pengar på vandringsguider eller kartor!

Guidade Oahu-vandringar

Många Hawaii Eco Tour-tjänster erbjuder guidade vandringar, men du kan åka på en Hawaii Sierra Club-vandring gratis (även om de föreslår en liten donation). Gå bara till deras webbplats och klicka på Oahu på kartan i mitten av sidan. På Oahu-sidan klickar du på “Utflykter” i menyn till vänster. Det finns en kalender med utflykter upp till tre månader i förväg. Utflykterna sträcker sig från lätta och lämpliga för små barn till svåra och de inkluderar serviceprojektutflykter.

Oahu vandringssäkerhet och självguidade vandringar

Om du inte vill följa med gruppen, besök Hawaii’s Trail and Access System, Na Ala Hele, administrerad av Department of Land and Natural Resources, under Division of Forestry and Wildlife, Na Ala Hele-webbplatsen ger detaljerad information om många av Oahus vandringsleder, såväl som deras riktlinjer för spårsäkerhet.

Vandring på Hawaii kan skilja sig mycket från din vandring i din lokala region, så läs deras säkerhetsriktlinjer!

Här kan du också få tillstånd för att samla in växter i ett statligt skogsreservat. Du kanske vill samla blommor, löv eller ormbunkar för lei-tillverkning (mer om detta senare).

Ladda också ner statens gratis guide till ” Vandringssäkerhet .”

Na Ala Heles spårinformation inkluderar om ett givet spår kan användas av mountainbikes, längden, svårighetsgraden, dess intressanta platser, utskrivbara topografiska kartor, vägbeskrivningar och bussrutter – allt gratis. De ger också uppdaterade nyheter och viktiga varningar om spår (du kommer att se länken när du läser om ett specifikt spår).

Här kan du lokalisera på en karta över Oahu ett område som du är intresserad av att vandra, och sedan genom att klicka på numret (inte precisionen) öppnas sidan med vägbeskrivningar, detaljer, foton och en topografisk karta. Eller om du vet namnet på ett spår kan du använda rullgardinsmenyn.

American Hiking Society erbjuder en lång lista över Oahu-vandringar med enkla kartor och extremt korta beskrivningar. Det är ett bra ställe att börja om du inte är säker på vad du letar efter. När du hittar en beskrivning som passar dig, ta namnet på leden till Hawaii-webbplatsen där du kan få en karta gratis.

Här är några av Oahus mest populära vandringsleder.

HONOLULU VANDRAR

Diamond Head : Detta nationella monument är hem för den mest populära Oahu-vandringen ! Den måttliga vandringen görs av människor i alla åldrar, är ungefär en mil lång enkel väg och klättrar 560 fot från kraterbotten. Ta med en ficklampa när du passerar genom den 225 fot långa tunneln. Se också till att ta med vatten eftersom det kan bli ganska varmt där uppe. Leden erbjuder vidsträckta vyer över Honolulu, och kratergolvet där stighuvudet ligger erbjuder en trevlig äng för picknick.

Om du inte har något emot att dela leden med mountainbikecyklister och inte är rädd för höjder som med rena klippor, kan du njuta av Aiea Loop Trail vid Keaiwa Heiau State Park. Denna korsar genom platsen för ett gammalt läkande tempel vid foten av den grönskande Koolau Range. Ovanför staden Aiea slingrar sig leden genom höga skogar av eukalyptus, koa och andra vackra träd. Leden erbjuder utsikt över majestätiska kanjoner, Pearl Harbor, Koolau Range och Central Oahu. Den är cirka 4,5 mil lång och ungefär hälften av det är genom ett bostadsområde.

Manoa Falls är vackert att se, en inspirerande belöning för milen och halvan vandringen; Det är dock inte tillåtet att simma i den lilla poolen under fallen och på grund av faran kan överträdare åberopas. Som med vilket vattenfall som helst, se upp för eventuella fallande stenar från toppen, i det här fallet långt upp.

Det blir mörkare här uppe i skogen före normal tid för solnedgången så lämna i god tid innan dess eftersom det finns hala rötter och parplatser där leden smalnar av nära stup. Denna vandring är mycket populär bland lokalbefolkningen.

VINDVÄND OAHU-VANDRING

Vid foten av Koolau-bergen på Windward-sidan är den frodiga Maunawilie Falls Trail en lätt 1,25 mil lång vandring som slingrar sig genom doftande vit och gul ingefära (blommar i Hawaiis sommar maj till oktober) och bergsäppelträd, korsar en bäck flera gånger och klättrar försiktigt.

Leden erbjuder utsikt över Koolaupoko vattendelare och bukter, och går sedan ner för en lång trappa till ett härligt vattenfall och en pool.

TAG POST:
SHARE THIS: