En checklista för vandringsutrustning för dagsvandring

Jag funderade idag på vad som borde stå på en checklista för vandringsutrustning för vandrare som precis har börjat.

Med det i åtanke skapade jag listan nedan som en allmän guide till vad du bör leta efter att skaffa när du samlar ihop din vandringsutrustning för en dagsvandring.

Vandringsbyxor eller vandringsshorts

Passande vandringsbyxor är ett måste. Vattentät är alltid en bra idé. Jag gillar sådana med luftventiler i dem som kan öppnas för att tillåta bättre luftcirkulation för att hålla dina ben torra eftersom din svett får transporteras bort från huden. Jag gillar också vandringsbyxor med avtagbar botten så att de enkelt kan dubbleras som shorts.

Vandringsfleece

Ett måste för kallare temperaturer. En bra vandringsfleece håller dig varm och torr under den rätta vattentäta vandringsjackan.

Baslager

Du måste vara säker på att du har tillräckliga baslager. Det första baslagret ligger bredvid din hud så, precis som dina vandringsbyxor, vill du ha andningsförmåga för att låta svetten transporteras bort bekvämt. Ju kallare det är, desto fler lager behöver du. Alltid bra att ha med sig en extra en eller två för säkerhets skull.

Damasker

Om du ska vada genom kärr, vatten, snö, etc. Damasker är verkligen användbara för att hålla dina fötter och dina stövlar torrare.

Vandringshatt

Om det är kallt när du vandrar är en bra yllehatt ett bra tillskott att ha. Bärd under huvan på din vattentäta jacka, kommer den att hålla ditt huvud snyggt och rostigt! Alternativt, om det är blåsigt varmt och solen skiner, kommer en basebollhatt eller strandliknande vandringshatt att skydda dig från alla skadliga strålar.

Vandringshandskar

Dessa måste vara vattentäta, vindbeständiga och helst lämna dig med lite rörlighet i händerna för att greppa, öppna, etc.

Vandringssockor

Bra strumpor är lika viktigt som bra stövlar. Det är värt att skaffa bra vandringsstrumpor som kompletterar dina vandringskängor eller skor för att säkerställa maximal komfort och undvika den fruktade blåsan!

Dag eller tekniskt paket

Du behöver såklart något att bära med dig din extra utrustning och några grundläggande förnödenheter i så en bekväm dagsväska på ryggen är ett måste.

Vandringsstövlar och skor

Av avgörande betydelse vid vandring. Du behöver rätt vandringskängor eller skor för klimatet och vädret du vandrar i. Det måste sitta bra och din känga eller sko ska vara väl inbruten. Det är en bra idé att bryta in dem, i ditt hus eller runt kvarteret innan du någonsin använder dem på en vandring. Bär alltid dina vandringsstrumpor när du bryter in en vandringskänga!

Vattentät vandringsjacka

Beror verkligen på vilket klimat du vandrar i men det kommer alltid att regna någon gång så du måste ha rätt vattentät vandringsjacka med dig. Det finns många alternativ att välja mellan, varav många har avtagbara lager och kan därför anpassas för att användas året runt.

Extra vandringskläder

Extra kläder är ett måste om du ska röra dig in och ut ur olika temperaturer och väder, vilket kan hända mycket lätt när du stiger längre upp på ett berg. Alltid bra att ha lite mer än mindre tycker jag.

Den här listan är inte uttömmande men den listar några av de viktigaste sakerna du bör ta med dig på din dagsvandring. Att vara så förberedd som möjligt kommer att se till att du får en så bekväm och trevlig vandring som möjligt.

TAG POST:
SHARE THIS: