Vandring nybörjare?

5 skäl till varför du kommer att älska att vandra

Jag var en liten pojke när jag gick min första vandring på Bruce Trail med min far. Jag trodde att det skulle bli ett riktigt drag. Det jag verkligen ville göra var att umgås med mina vänner och spela fotboll på gården vid mitt hus. Jag trodde att det skulle bli svårt att vandra. Jag trodde att det skulle vara tråkigt att vandra. Det skulle inte bli särskilt kul. Men jag hade fel.

Som vuxen, när jag uppmuntrar mina vänner att gå på en vandring, hör jag samma sorts kommentarer som jag hade som pojke – för tråkigt, för svårt, inte roligt. Tills de ger det ett försök.

Det finns inget sätt när det kommer till vandring. Det finns inga fasta regler. Flexibiliteten finns i överflöd. Här är fem anledningar till varför jag tror att du kommer att älska att vandra när du kommer igång för första gången.

Det kan vara hur enkelt du vill

Om min pappa hade tagit med mig på en tredagars 90 kilometer lång vandring för min första utflykt, skulle jag förmodligen inte vandra idag. Visst, en tredagarsvandring kan vara något du strävar efter, men att vandra kan vara lika enkelt som att ta på dig ett par promenadskor och bege dig ner till parken. Om du vill bygga upp till mer utmanande vandringar är det ditt privilegium. Och om inte, oroa dig inte. Ingen håller poäng.

Det finns hälsofördelar

Med risk för att skrämma dig bör jag berätta att vandring är en form av träning. Och som all träning kan du förvänta dig att se några hälsofördelar med det. Efter ett par timmars vandring i Edmonton River Valley med en av mina stadsvänner berättade hon att hon kände att stressen i hennes arbetsliv löstes upp. Att vandra är en stor stressbuster. Lägg till de potentiella fördelarna med minskad risk för hjärtsjukdomar, bättre sömn, viktminskning och lägre blodtryck, du har många positiva hälsoskäl att älska att vandra.

Vandring kan vara så billigt som du vill

Om kostnaden för ett gymmedlemskap får dina ögon att tåras bör du veta att kostnaden för att vandra kan vara så billig som du vill. Du behöver inte spendera pengar på avancerad utrustning för att komma igång. Det mesta du behöver för en kort vandring finns förmodligen redan någonstans i ditt hem. Och din destination kan vara ett hopp, hoppa över och hoppa iväg. Självklart, om du har pengar….

Vandring kan vara så socialt som du vill

Även om många människor vandrar ensamma för att njuta av de meditativa fördelarna med att vandra, om du är en extrovert som får din energi från människor kan du bege dig ut på stigarna med dina vänner. Och om ingen av dina vänner är intresserade av att vandra är det dags att lägga till i din lista över vänner. Det finns massor av människor som delar intresset för att vandra. Kolla in en av dina lokala vandringsklubbar, eller prova Meetup.com för en vandringsgrupp i ditt område.

Du kommer att se något på ett nytt sätt

Du kommer verkligen att njuta av landskapet när du går på vandring. Visst finns det mycket att se när du kör, men när du saktar ner till ett gående tempo försvinner suddigheten. Världen ser lite klarare ut. Du kommer att märka träden, strukturen på barken och färgen på löven. Vandring lugnar sinnet; saker kommer att verka uppfriskande vackra. Det är en helt ny upplevelse, mogen att ta till sig.

Jag hoppas att när du går på vandring för första gången, det kommer att vara lika roligt som det var för mig när jag gick för första gången som pojke. Ta det lugnt första gången du är ute och du kommer att vara nöjd med vad vandring kan göra för din hälsa och sinnesfrid.

TAG POST:
SHARE THIS: